شاید بتوان رمز این محبوبیت و ماندگاری را در فرهنگ اقوام و تاریخچه ی این مرز و بوم دانست. ایران کشوری است از نظر جغرافیایی پهناور که آب و هوایی بسیار متنوع دارد. این تنوع آب و هوایی از یک سو و اقوام ساکن در این مرز و بوم از سوی دیگر موجب پیدایش فرهنگ ها و شیوه های مختلف زندگی شده است. برای نمونه به وقتی به لیست غذاهای محبوب مردمان ساکن در همجواری دریا و رودخانه نگاه می کنیم، طیف وسیعی از غذاهایشان با محصولات دریایی مانند ماهی و میگو طبخ می شود. و یا مردمان نقاط گرمسیر بیشتر از ادویه های تند استفاده می کنند. همانطور که شرایط طبیعت بر خوراک انسان ها تاثیر می گذارد به همان گونه بر اخلاق و رفتارشان نیز تاثیر گذار است و این تاثیری متقابل می باشد. البته فاکتورهای زیادی در این بین دخیل هستند که شاید جامعه شناسان و جغرافی دانان و تاریخ نویسان بهتر بتوانند به شرح و تفضیل آن بپردازند.

آش، غذای اصیل ایرانی از دیرباز مورد توجه مردم این سرزمین بوده و همچون نگینی بر سفره ایرانی درخشیده است به نحوی که امروزه در جای جای ایران زمین به گونه های متفاوتی پخت و پز می گردد. از مناطق خشک و کویری گرفته تا سرزمین های سرسبز شمالی، بر اساس رویش گیاهان منطقه، آب و هوا و نیز آداب و سنن مردم محلی پخته می شود که این امر موجب پیدایش تنوع و گوناگونی بسیار در طبخ این غذا گردیده است.

0

بالا

X